14 de gen. 2011

PUIG DE L'OFRE DES DE BINIARAIX

Ja puc dir que he estat en un dels racons més bonics de l'illa, "el camí des Barranc"que parteix de Biniaraix; es tracta d'una obra d'ingenyeria viària que data del segle XIV i que ens deixarà al coll de l'Ofre des d'on cercarem el cim del Puig de l'Ofre (1091 m) el nostre objectiu de la sortida de guàrdia d'avui, un bonic dia de gener.

La nostra excursió parteix d'un poblet que van robar fa molts anys a un pessebre..



Biniaraix


Camps i més camps de taronjers; al fons el Penyal del Migdia

Rentador public de Biniaraix, una relíquia del passat, i punt de partida de la nostra excursió

El Cami del Barranc de Biniaraix es tracta d'una Cami Reial, que s'en té notícia ja a l'any 1344, que fóu popular a partir del culte i devoció a la Mare de Déu de Lluc que és la seva destinació final.

Foto antiga del camí del Barranc de Biniaraix
  


Pas de s''Estret
 

En el Barranco. Editada per J. Truyol Fotògraf. Publicada al 1905.
La foto-postal està feta just davant del pas de s'estret. A dalt a la dreta veiem els Cornadors.


Els primers 4-5 kms del Barranc estan perfectament conservats, va guanyant alçada tot zig-zagejant per mig dels cingles, deixant bancals d'oliveres a un  i altre costat


El meu germà David m'ha dit que les fotos del blog estan prou bé, són fetes amb el móbil, però créc que aviat hauré d'incorporar una càmara profesional al meu equip, que capti totes les tonalitats de la Serra de mil colors..


Si ens escapem del camí podem seguir els diferents torrents i trobar-nos indrets paradisíacs com aquest; aquí vaig treure els fruits secs i el fuet per recobrar forces, ja que el ritme imposat era dur...
 

Un altre cim de Tramuntana a la butxaca; hem fet 12 kms i pujat un desnivel de 990 mtrs
(agraïment a l'excursionista anònim q em va fer la foto)

fés click sobre la foto x ampliar-la, si vols


Aqui ja hem coronat el cim de l'Ofre. Abaix hem deixat el Coll de l'Ofre que segueix el seu camí (és el que es veu a la foto) cap a l'embals de Cúber y cap a Lluc. A l'esquerra el Penyal del Migdia i el Puig Major. Puig de Ses Vinyes darrera de Cúber. A la dreta el en primer terme na Franquesa i sa Rateta i al fons el Massanella, quedan els Tossals Verds enmig. Al fons s'endevina el Gorg Blau.

Mirant a sudest, Puig de S'Alcadena (815m) a l'esquerra i Puig d'Alarò a la dreta, on hi ha una bonica ermita i un castell, el Castell d'Alaró q també és una excursió "familiar" molt típica dels mallorquins.
Quan més miro a un costat i altre més reptes anotem a la llarga llista d'excursionetes que confio deixar-ne constància en aquest blog.



Les vistes a Oest: Serra d'Alfàbia i els Cornadors Gran i Petit en primer terme; un dia hi anirem per contemplar les vistes sobre Sóller des del Mirador d'en Quesada. Pel forat negre baixa el torrent del barranc per on hem pujat, darrera el Teix i al fons de tot el Galatzó.

Mirant cap a Sud,  la sempre present Badia de Palma; si us fixeu bé també es veu l'arxipèlag de Cabrera


Cap a Nord, Soller  i Port de Sóller, amb el seu Far. Venim d'allà baix.


M'agradarïa aquí haver pogut insertar un video que donés la volta 360 ºC, i que recollís també la caloreta a la vessant sud del cim i el vent gèlid de nord, que enregistrés el silenci trencat pels corbs i totes les sensacions en que és premiat el muntanyista quan corona, feixug, el cim...

De baixada, tot passant per mig de bancals d'oliveres i ametllers..

De cada raconet s'en podria treure una postal..


els xotets del meu pessebre ..

Oliveres i més oliveres, pedres i més pedres bellament posades..



Un bonic dia de gener, sortint de guàrdia, una temperatura suau de 18 ºC i els ametllers florint m'ha regalat aquesta bonica excursió que ben segur repetirem.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada