11 de gen. 2011

TOT CAMINANT PELS CIMS DE PALMA

 
Contemplant Palma des del Puig des Revells
Va ser fent footing des de casa i vorejant el golf de son Muntaner i el cementiri de la Vileta, que vaig descobrir un caminet que pujava tot dret fins un turonet, que més endavant vaig descobrir que tenia nom, el Puig des Revells.
Un dia amb ses nines, anant a "caçar" volets vam pujan-ne fins la meitat, i més endavant vaig decidir-me pujar fins dalt; i va valer la pena. Al cim un mirador privilegiat de la ciutat de Palma amb la seva badia, veient-se fins Cap Enderrocats, endevinant-se Cap Blanc i el perfil de Cabrera al fons.

Però la descoberta no acabava allà, sinó que en tres direccíons s'obrien nous camins que recórrern aquells turonets sovintejats per amants de la mountain-bike els caps de setmana.



Palma city


En diferentes expedicions matinals tot sortint de guardia, he fet diferents rutes en direcció ponent, tot passant pel Puig de Sa Coma Fosca, que seria la part més alta de Son Vida i anant fins als Puntals de Valldurgent, on hi ha una torre de vigilància contra incendis. D'aqui, el punt més alt de l'expedició a gairebé 500 mtrs es baixa a cercar el coll de Sa Creu d'on parteixen noves opcions. En una ocasió he anat al Mirador d'Alzamora i després als Puig d'en Bou i al Puig de Bendinat, o bé tot seguint fins a les torres de telecomunicacions que hi han damunt Palmanova, el punt més distant de ca nostra a uns 15 kms (+ 15 de tornada..). Aquesta va ser una bona tirada, i vaig acabar de jubilar les meves tracking, les he recanviades convenient-ment al Decathlon.
No cal dir que les vistes son privilegiades, no només sobre Palma, sinó sobre els municipis costaners de Calvià: Illetes, Portals, Palmanova.. en direcció sud; el Galatzó i la mola de s'Esclop en direcció nord i la resta de la Serra mirant cap a Nord en direcció llevant.


Costa de Calvià, amb les antenes al fons a la dreta


L'illot d'illetes allà baix i Cap enderrocat al fons.
Amb l'hereu (aquell dia la frase més repetida va ser "vull coll".. el de son pare, és clar)

El camí es senzill, sense complicaciones, pins, pedres, arbustos i cabres salvatges son els nostres  acompanyants de l'expedició



Mola de s'Esclop i Galtzo des del Puig d'en Bou
des del Mirador d'Alzamora




Aquell dia va ser especialent bonic per una nevadeta la tarda i nit anteriors que van deixar enfarinada la Serra
  
Per les vacances de Nadal vaig animar-me a anar-hi amb ses nines; la foto esta presa en els Puntals de Valldurgent

Mica en mica l'afició es va animant a encalçarse unes bones botes i sortir a fer salut!
   
 
Vistes precioses, especialmente el primer pla..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada